in

OD DANAS PRIJAVA I TELEFONSKI: Za državnu novčanu pomoć od dva puta po 30 evra do sada se prijavilo više od tri miliona ljudi

ZA novčanu pomoć od 60 evra, koja će biti isplaćena iz dva dela, od danas može da se prijavljuje i preko kontakt-centra. Ovaj servis počeo je da radi od ponoći, a broj telefona je – 0800 101 100. Iz Ministarstva finansija kažu da je poziv za prijave za isplatu državne pomoći besplatan.

Foto Tanjug

Građani će u kontakt-centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Do sada su punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u našoj zemlji, zainteresovani za bespovratnu državnu pomoć, svoje podatke ostavljali, preko portala Uprave za trezor – idp.trezor.gov.rs.

Broj prijavljenih premašio je tri miliona. Prema rečima ministra finansija Srbije Siniše Malog, u utorak se do 10 sati prijavilo ukupno 3.002.159 građana. Resorni ministar je pozvao i ostale građane, koji ispunjavaju uslove, da to urade.

Prijave su počele 28. aprila, a trajaće do 15. maja. Prošle godine za poklon od 100 evra apliciralo je 4.350.000 građana. Kada se tome dodaju i oni koji primaju automatski, lane je pomoć dobilo oko 6,2 miliona građana. Očekuje se da će i sada biti tako.

Kao i prošle godine penzioneri i svi koji primaju socijalnu pomoći neće morati da se prijavljuju. NJima bi novac trebalo da legne 6. maja, a dan kasnije biće isplata za korisnike socijalne pomoći i građane na izdržavanju zatvorske kazne. Isplata za ostale građane počinje 12. maja, a dodatnih 60 evra nezaposlenima – u junu.

ISPLATE NA KOSMETU

OČEKUJE se da se isplate završe u roku od osam dana, do 20. maja. U trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, mogu očekivati pomoć države od 100 evra. Nezaposleni na Kosmetu dobiće po 200 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije