in

“Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju”

“Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju”

PREDSEDNIK Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić prisustvovao je danas svečanoj inauguraciji predsednika Brazila Luisa Inacia Lule da Silve, u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug

Čestitajući predsedniku Brazila da Silvi, Orlić je izrazio uverenje da će za vreme njegovog mandata dve zemlje nastaviti da osnažuju višedecenijsko prijateljstvo i intenziviraju politički dijalog, saopšteno je iz Kabineta predsednika parlamenta.

– Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa – poručio je Orlić.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ove godine navršava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i bilateralne saradnje koju karakterišu međusobno razumevanje, uvažavanje i podrška po svim važnim pitanjima.

Orlić je iskoristio priliku da prenese predsedniku da Silvi zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i na podršci koju njegova zemlja pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Predsednik srpskog parlamenta preneo je iskrene čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku da Silvi, kao i želje za uspeh i blagostanje Federativne Republike Brazil.

Zahvalio je na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije koja je prema broju učešća stranih zvaničnika ocenjena kao do sada najveća u istoriji Brazila.

Orlić je na marginama svečanosti održao niz susreta sa visokim zvanicama koje su prisustvovale ceremoniji inauguracije sa kojima je razgovarao o sveukupnim bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za dodatno jačanje međuparlamentarne i ekonomske saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije