in

Obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić

Obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić

PREDSEDICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće u ponedeljak, 5. septembra, u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji i tom prilikom obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Foto: Printscreen/RTS

Zajedno sa predsednicom Vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović.

Premijerka će posetu pokrajini započeti u ponedeljak pre podne u Kosovskoj Mitrovici, gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju. Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić po podne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posetu opštini Leposavić premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije