in

Nedelja za nama protekla je u znaku inicijative Otvoreni Balkan

Nedelja za nama protekla je u znaku inicijative Otvoreni Balkan

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sumirao je utiske nedelje koja je na izmaku, takođe je istakao neke od njemu najdražih događaja.

Foto: Printscreen/Pink

– Nedelja za nama protekla je u znaku inicijative Otvoreni Balkan koja se pokazala u punom sjaju – od sajma vrhunskih vina na kojem su se susreli Balkan i svet, Istok i Zapad, do radnog Samita lidera na kojem smo se dogovorili o najbitnijim pitanjima za naše građane i ugostili prijatelje Otvorenog Balkana – ministre Čavušoglua i Sijarta, kao i premijera Crne Gore Dritana Abazovića i predsedavajućeg Veću ministara BiH Zorana Tegeltiju. Ipak, sedmica je počela teškim i ozbiljnim intervjuom za agenciju Rojters, te sastancima sa kongresmenom Majklom Tarnerom i specijalnim izaslanikom UK za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom – napisao je Vučić i dodao:

– U utorak sam imao čast da odlikujem iskrenog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Kube Bruna Parilju Ordenom srpske zastave prvog stepena, čime je još jednom učvršćeno partnerstvo naše dve zemlje. Usledio je najbolji deo ove radne nedelje i događaj koji je pozicionirao Srbiju i ceo region u vrh svetske scene ne samo u oblasti vinarstva i gourmet industrije, već i u kontekstu ozbiljnih regionalnih projekata koji izazivaju sve više pažnje međunarodnih političkih i poslovnih aktera. Inicijativa Otvoreni Balkan dobila je novi zamah, širom otvarajući vrata za sve zemlje i kompanije koje su u njoj videle priliku za dodatni razvoj i investiranje. Regionalna saradnja i zajednički izazovi bilu su tema i u subotu, kada sam u Beogradu dočekao predsednika Slovenije Boruta Pahora. Bez puno predaha, ulazimo u novu nedelju u kojoj ću se sresti sa turskim predsednikom i predsednicom Mađarske. Živela Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije