in

Naš narod snažno stoji uz svog predsednika

Naš narod snažno stoji uz svog predsednika

VLADIMIR Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, oglasio se povodom godišnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz poruku da naš narod snažno stoji uz svog predsednika.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

“Godišnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića bilo je prikaz rezultata kojima bi se ponosila svaka zemlja u Evropi, koja ih ima. Srbija te rezultate ima, pa zato i realnih razloga za ponos. Onima koji ih nemaju ostaje da u besu, nezadovoljni sami sobom, mašu jalovim pretnjama da će Srbiju i njenog predsednika “da pripitome”, da “kažnjavaju”, da im “nanesu bol”. Ni oni, a ni njihovi ljubimci iz ovdašnjeg bivšeg režima koji na takve parole seire oduševljeni kao da su prvi put u životu videli novogodišnji vatromet, o našem narodu i o Srbiji ne znaju – ništa. 

Da znaju bar nešto, ne bi potcenjivali inteligenciju ovog naroda. Priče toliko prazne da su bukvalno – providne, ovde više ne prolaze. Koga ćete da ubedite da je strašna krivica Vučića i Srbije što ne uvode sankcije Rusiji vi, koji ste iz te Rusije od tolikih “sankcija” svi redom – povećali uvoz? Sami sebe isključili iz mera koje vam ne odgovaraju, branite to svojim interesima, a tražite da Srbija zaboravi sopstvene interese? Ne prolazi to ovde. Ili mislite da nekog u Srbiji ubedite da je podivljali Kurti jagnje i mirotvorac, kom je jedina prepreka da cvećem, medom i mlekom prekrije KiM, pa da nastane carstvo ljubavi i večnog mira – Aleksandar Vučić koji, eto, nije saglasan da se to sve dostigne kroz etničko čišćenje Srba, uništavanje Srbije, ubijanje našeg naroda? Pa neće da dozvoli nikakvu stolicu u UN teroristima i krvolocima, već je obezbedio da većina u UN bude danas na strani Srbije i upravo jedini on čuva međunarodno pravo. Zato da nas treba kazniti, naneti nam bol? To ovde ne kupuje niko.

Nehotice ste priznali šta vas zaista boli: to što je Aleksandar Vučić u podršci koju ima kod svog naroda – neprikosnoven. To je tačno. Nisu mu ni do kolena vaši ljubimci, svi đuture, što bi bez pitanja pristali i da se odreknu državnih interesa, kao i KiM. I to vas žulja. Što je Srbija sve suprotno onoj bedi koju vi sanjate, kakva je nekad bila i kakva bi opet bila, da je vodi neko drugi. To je suština.

Ostalo je prazna priča. Kako to Vučić vodi politiku “koja šteti EU” – time što investitorima sa tog prostora, po njihovom priznanju, pruža najbolje uslove da rade? Zato i dolaze u Srbiju dvostruko više nego kod svih drugih zajedno. Kako to “šteti regionu” – time što ga povezuje autoputevima, železnicom, gasovodima? Stvara zajedničko tržište i zajedničku budućnost. I, najbolje od svega: kako to “šteti samim Srbima”? Time što im je 440.000 radnih mesta obezbedio, plate već udvostručio, kao i kompletan BDP, penzije im podiže po 28% godišnje, a sve nove puteve i kliničke centre koje im gradi niko ne može više ni da nabroji? E, baš zato što toliko, i na taj način, “šteti” – i ima plebiscitarnu podršku srpskog naroda, kao i svih građana Srbije.

Ti ljudi, dostojanstveni i pametni, znaju najbolje ko radi za njih i njihovu decu. Ne daju da im pamet sole povređene sujete moćnika, nabeđenih da su u svemu bolji od nas i željnih da nam naređuju. Na to se vreme naš narod ne vraća. Već svoju slobodnu i samostalnu politiku čuva, svoju zemlju voli, svojim se rezultatima ponosi i snažno stoji uz svog predsednika, u pravednoj borbi za našu jedinu Srbiju. Borbi u kojoj, konačno, pobeđujemo. I tek ćemo da pobeđujemo – toliko da znate, da biste o Srbiji i našem narodu znali makar ono osnovno”, navedeno je u saopštenju Vladimira Orlića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije