in

Iz statusa EPS-a nije uklonjen član o zabrani otuđenja jer nije postojao

Iz statusa EPS-a nije uklonjen član o zabrani otuđenja jer nije postojao

IZ statusa EPS-a nije ukljonjen član o zabrani otuđenja imovine, jer takav član nije ni postojao, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovarajući na poslanička pitanja, poslednjeg četvrtka u mesecu u Narodnoj skupštini Srbije.

Foto: RTS Printskrin

– Iz statusa EPS-a nije ukljonjen takav član, jer on nije postojao, ali to poslanik ne zna, jer mu je toliko stalno do EPS-a – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje poslanika Radomira Lazovića zašto je iz statusa EPS-a ukljonjen član o zabrani otuđenja imovine EPS-a.

Dodala je niko od predstavnika Vlade nije rekao da će se EPS privatizovati, jer je on, kako je istakla, “nacionalno blago”. Rekla je, takođe, da joj je drago da se odjednom brinu za EPS i rudare.

– Meni je drago da brinete, ali kako se odjednom brinete za EPS i za rudare, zar niste prvi hteli da ih ostavite bez posla, zar nije bila peticija da se Kolubara i Lazarevac u okviru inicijative Ujedinjeni Balkan za čist vazduh, što pre ugase, jer su elektrane za ugalj”, rekla je Brnabić i dodala da pojedinci žele da se priključe nekom protestu samo ako se protestuje protiv vlasti. Ona je, takođe, poručila poslaniku da joj “ne preti prstom”, jer prenos Skupštine gledaju građani, koji će pomisliti da je to normalan odnos prema ženama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije