in

Edi Rama na otvaranju sajma vina “Vinska vizija”

Edi Rama na otvaranju sajma vina “Vinska vizija”

PREMIJER Albanije Edi Rama poručio je danas na otvaranju sajma vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana” da je regionalna inicijativa OB mnogo više od privrede i trgovine i daleko više od politike.

Foto: Printscreen/Pink

– Otvoreni Balkan je proizvod mira koji će da bude održiv, projekat jedinstva u miru sa vizijom sa budućnost, tako da ovo malo susedstvo u srcu Evrope ne pati više od ostataka u prošlosti već da postane mesto budućnosti za naše mlade – istakao je Rama.

Naveo je da je odlučio da ne pročita govor koji mu je napisan koji je počinjao time da su u Albaniji napravili prvo vino još u bronzanom dobu i istakao da i ne “zna koliko je to tačno, ali da zna da smo protraćili mnogo vremena u tome da dokazujemo ko je bio najstariji, prvi nešto napravio i polaže pravo da živi ovde”, rekao je Rama.

Poručio je smo svi naučili da niko neće ići nigde druge odavde, pošto ćemo tu i ostati i posle mnogo vekova.

– Naš izbor je jednostavan, kako da ostanemo na ovom prostoru a da svi budemo zajedno u istom evropskom susedstvu pokušavajući da ga učinimo mirnijim za naše narode ili da možemo da se gađamo kamenjem i podmećemo jedni drugima kao što smo to radili godinama – poručio je premijer Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije