in

Dolazak Brnabić znači da smo za mir i bezbednost, ostanak i opstanak

Dolazak Brnabić znači da smo za mir i bezbednost, ostanak i opstanak

PREDSEDNIK Srpske liste Goran Rakić izjavio je da dolazak premijerke Srbije Ane Brnabić na Kosovo i Metohiju puno znači i da se tiče svih segmenata života, pa i politike.

Foto Tanjug

– Dolazak znači da smo za mir i stabilnost i da smo za ostanak i opsatanak – rekao je Rakić za RTS i dodao da je Brnabić najdirektnije uključena u probleme srpskog naroda, i da će je zamoliti da se nastavi borba za mir i stabilnost i da nastavi da ulaže u ovaj prostor.

Kada se radi o registarskim tablicama, Rakić kaže da je za lične karte pronađeno kompromisno rešenje, a da je isto kompromisno rešenje potrebno i za registarske tablice.

– Za registarske tablice je isto potreban kompromis, a ne pretnja oduzimanjem vozila. Naš narod dobro zna kome treba da veruje Prištini ili Beogradu – rekao je on.

Upitan zašto će premijerka tokom posete posetiti prvo baš multimedijalni centar u Severnoj Mitrovici on kaže da je taj centar spoj proštlosti i budućnosti.

– Ovaj multimedijalni centar je uspešan projekat Srbije u kome studenti stiču znanja u odličnim uslovima – rekao je Rakić.

On je kazao da će u manstiru Banjska premijerku dočekati vladika raško-prizrenski Teodosije, kao i da tu biti čelnici opštine Zvečan i svi politički predstavnici srpskog naroda

– Zatim će u Leposaviću Brnabić obići nekoliko porodica kako socijalno ugroženih tako i onih koji su svojim radim i novcem napravili ozbiljna domaćinstva, zaposlile desetine ljudi i koje ovaj prostor promovišu svuda i širom sveta – rekao je Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije