in

BRNABIĆEVA ODGOVORILA RADI TRAJKOVIĆ: “Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem

BRNABIĆEVA ODGOVORILA RADI TRAJKOVIĆ: “Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem

PREMIJERKA Ana Brnabić odgovorila je Radi Trajković, savetnici Kurtijevog ministra Nenada Rašića.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

– Sve puca od pluralizma! Začudo, nikako u tolikom pluralizmu da se provuče da je Aleksandar Vučić nekad nešto dobro uradio (auto-put, brzu prugu, smanjio nezaposlenost, otvorio fabriku…). Ne, pluralizam vam se svodi na to da se udara po njemu svaki dan, sa desna i sa leva – objavila je premijerka na Tviteru, odgovarajući Radi Trajković, koja je izjavila da je “Ani Brnabić politički pluralizam stran koncept”.

Premijerka je potom dodala:

– On je i ratni huškač, i pravi previše ustupaka. On je i čedo ruske politike, i doveo ga zapad. Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem – mržnja prema Vučiću, tj. klasični politički monizam. Da nije toliko brutalno očigledan, možda bi i prošao u tim jadnim oblandama pluralizma.

Rada Trajković napisala je na Tviteru da se “Ana Brnabić upoznaje sa idejom političkog pluralizma u medijima”.

– Očigledno joj je to stran koncept – izjavila je Trajkovićeva, komentarišući premijerkin tvit, u kome je Brnabićeva reagovala na tekst koji je objavljen u listu Danas, pod naslovom “Posle svake Vučićeve misije na KiM sve manje Srba i Srbije”.

– Ne postoji medij sa manje principa i profesionalnih standarda od tajkunskog Danasa. Jedan dan su radikalno levo, a već drugi radikalno desno, sa istom strašću i ubeđenjem. Zašto? Zato što im je bukvalno jedini princip – biti protiv Vučića, pa i po cenu mira i ljudskih života – objavila je premijerka ranije.

– A sagovornik: čovek u čije vreme se desio pogrom srpskog naroda na KiM, koji je iz zatvora pustio albanske teroriste i ubice, u čije vreme je Priština proglasila nezavisnost, a oni reagovali saopštenjem za medije… Vrli junaci u borbi za KiM. Sramota se zove imenom tvojim – zaključuje Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije