in

Biće još povlačenja priznanja tzv. Kosova

Biće još povlačenja priznanja tzv. Kosova

SVE više zemalja u svetu shvata da su SAD učinile nepravednu stvar prema Srbima kada su dozvolile da se tzv. Kosovo otcepi od njihove zemlje, rekao je za FAN parlamentarac Sergej Cekov.

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je imenovao devet zemalja koje su povukle priznanje samoproglašenog Kosova. Prema njegovim rečima, to su Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, kao i Maldivi.

– Najvažnija stvar koju moramo imati na umu kada koristimo ove informacije jeste da je svaka zemlja članica UN ravnopravna „jedinstvena. Ne delite države na „svetove” i „kategorije”, kao što to čine SAD. Dakle, u ovom slučaju, vredi jednostavno konstatovati činjenicu da se devet zemalja od skoro 200 koje su članice Ujedinjenih nacija izjasnilo protiv priznavanja (tzv.) Kosova – kazao je on.

Senator je izrazio uverenje da će se nastaviti proces povlačenja priznanja tzv. Kosova.

– Sve više država u svetu shvata da su Srbi nepravedno tretirani. Amerikanci su bombardovali Beograd 1999. godine, a onda su i obezbedili da (tzv.) Kosovo postane zaseban i istovremeno neprijateljski nastrojen državni entitet prema Srbiji. A činjenica da sve više zemalja shvata značenje ove farse koju su organizovale Sjedinjene Države ne može a da ne raduje – kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije