in

“ZDRAVSTVENO STANJE NAŠEG PREDSEDNIKA JE VEOMA DOBRO” Ankara demantovala vest da je Erdogan imao infarkt

“ZDRAVSTVENO STANJE NAŠEG PREDSEDNIKA JE VEOMA DOBRO” Ankara demantovala vest da je Erdogan imao infarkt

CENTAR za borbu protiv dezinformacija administracije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana demantovao je navode medija da je lider države doživeo srčani udar.

foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici, File

– Vesti na društvenim mrežama o tome da je predsednik Erdogan navodno doživeo srčani udar i da je hospitalizovan nisu tačne – saopštio je Centar za borbu protiv dezinformacija na Tviteru.

Istovremeno, potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da je zdravstveno stanje turskog lidera dobro.

– Zdravstveno stanje našeg predsednika je veoma dobro. U stalnom smo kontaktu. Imao je blagu prehladu – rekao je potpredsednik, prenela je državna televizija TRT Haber.

Portparol turske vladajuće Stranke pravde i razvoja Erkan Kandemir takođe je potvrdio da će Erdogan sutra putem video-linka učestvovati u događajima povodom punjenja nuklearnog goriva u nuklearnoj elektrani Akuju.

Pojedini mediji ranije su objavili nepotvrđene informacije da je Erdogan navodno imao infarkt. To je usledilo nakon što je Erdogan juče prekinuo intervju koji se emitovao uživo na lokalnim televizijama jer se nije osećao dobro. On se nakon duže pauze vratio u emisiju i rekao da je dobio stomačni grip zbog gustog rasporeda usled predizborne kampanje. Portparol predsednika kasnije je saopštio da je Erdogan dobro.

BONUS VIDEO:

BUGARI NE ŽELE NATO: Na protestima u Sofiji traži se vojna neutralnost i mir u Ukrajini


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije