in

Za ambasadorku Bugarske izabrao “kontroverzniju” od sebe (FOTO)

Za ambasadorku Bugarske izabrao “kontroverzniju” od sebe (FOTO)

OLESIJA Ilaščuk novi je ambasador Ukrajine u Bugarskoj. Imenovanje hipnotizerke i “multilevel” seksologa za diplomatskog predstavnika najvišeg ranga u Sofiji toliko je bilo šokantno da je čak i Bi-Bi-Si ovu vest označio kao skandal iz Kijeva.

Foto: EPA

Prema Londonu, uočljiv je njen nedostatak diplomatskih veština mada “tečno govori engleski”.

Vladimir Zelenski je Ukaz o postavljanju hipnotizera seksologa Olesije Ivanščuk za ambasadora potpisao 23. decembra. Kijev je tom prilikom saopštio da “imenovanje dolazi u važnom trenutku u odnosima između Bugarske i Ukrajine”.

Foto: Ptintsktin/Predsedništvo Ukrajine

U međuvremenu ukrajinska i svetska štampa bave se ženom čije hipnotizerske moći treba da promene stav zvanične Sofije prema slanju oružja u Ukrajinu, mada ona na svojim zvaničnim profilima zasad upadljivo ćuti.

Foto: Printskrin/Jutjub/UnpluggedRus

“Ekselencija” Olesija Ilaščuk je odmah po imenovanju na diplomatsku funkciju zaključala svoj Fejsbuk nalog.

Vidljiv je samo “uvodni” deo njene Fejsbuk stranice.

Navedeno je obrazovno iskustvo koje sadrži sledeće stručne oblasti: klinički psiholog, sistemski porodični terapeut, individualni terapeut i seksolog-konsultant. Ona je, kako prenose mediji, objavljivala ažuriranja na svojoj stranici o temama vezanim za terapiju i seksologiju “donedavno”.

OLIGARHOVA “PRALjA”

NOVA ambasadorka u prethodnom životu može se pohvaliti značajnim iskustvom u prodaji nakita. Prema ukrajinskom informativnom sajtu Bukinfo, Olesija Ilaščuk je navedena kao menadžer u kompaniji za nakit pod nazivom DŽema od 2010. do 2014. godine, a do oktobra 2021. tačnije kao njen suosnivač.

Ova kompanija našla se u središtu skandala kao firma povezana sa ukrajinskim oligarhom Ivanom Rinžukom, koji je uhapšen 2011. zbog pranja novca i uzimanja mita u vrednosti od četvrt miliona dolara.

Kompanija DŽema je bila “glavni izvor” njegovih prihoda. Policija je tada zaplenila skoro 650.000 dolara u zlatu i dijamantima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije