in

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Eksplozije u Kijevskoj oblasti

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Eksplozije u Kijevskoj oblasti

SPECIJALNA vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 457. dan. Sjedinjene Države planiraju novu vojnu pomoć Kijevu. Američka vojna komanda smatra da Kijev ne može u bliskoj budućnosti da povrati sve teritorije. Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev veruje da će ukrajinski sukob potrajati dugo, možda i decenijama.

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

Ruska PVO odbila tokom noći raketni napad na Berdjans

Ruska PVO je odbila tokom noći raketni napad ukrajinskih snaga na Berdjansk u Zaporoškoj oblasti, rekao je za Sputnjik predstavnik operativnih službi i dodao da nema žrtava ali da je oštećeno više kuća.

32 projektila na naselja na levoj obali Dnjepra

Ukrajinske snage su tokom noći ispalile 32 projektila na naselja na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, rekao je novinarima predstavnik službi za vanredne situacije.

Ukrajinske snage granatiraju Donjeck

Ukrajinske snage od jutros granatiraju Donjeck, na udaru su našli članovi Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju pitanja ukrajinskih ratnih zločina, kao i novinar.

Rusko ministarstvo: Jedinice vazdušno-desantnih snaga odbijaju sve napade ukrajinskih snaga

Jedinice vazdušno-desantnih snaga ruske vojske koje imaju uporišta na južnom krilu Artjomovska odbijaju sve napade ukrajinskih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: Profimedia

Šolc odbacio “hladni mir” kao način okončanja sukoba u Ukrajini – planira razgovor sa Putinom

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je protiv bilo kakvog “hladnog mira” u Ukrajini i da bi Kijev sam trebalo da postavi uslove za mir.

– Rusija mora da shvati da se rat ne može okončati sklapanjem neke vrste hladnog mira. Na primer, pretvaranjem sadašnje linije fronta u novu granicu između Rusije i Ukrajine – rekao je nemački lider u intervjuu za “Kelner Štad-Ancajger”.

Šolc je, takođe, rekao da planira telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– Prošlo je izvesno vreme od mog poslednjeg telefonskog razgovora, ali planiram ponovo da razgovaram s Putinom – rekao je Šolc.

FOTO: AP/Tanjug

Medvedev: Ako Zapad da Kijevu nuklearno oružje, Rusija će morati da izvrši preventivni napad

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da će Rusija morati da izvrši preventivni napad ukoliko Zapad da Kijevu nuklearno oružje.

On je u razgovoru sa novinarima tokom posete Vijetnamu rekao da ne isključuje mogućnost da će u ovoj situaciji „kijevskom režimu i avione dati“ i da im, štaviše, možda mogu dati i nuklearno oružje.

Grajvoronski okrug na udaru vatre

Grajvoronski okrug Belgorodske oblasti od jutros je na udaru vatre sa ukrajinske strane. Kako je rekao gubernator Vjačeslav Gladkov, nema žrtava ni ranjenih.

Novi paket sankcija Japana Rusiji

Japan je uveo novi paket sankcija protiv Rusije koji obuhvata 78 organizacija iz Rusije i 17 fizičkih lica, među kojima je više ruskih generala, kao i novinari.

Takođe, za 80 organizacija uvedena je zabrana izvoza.

Eksplozije u Kijevskoj oblasti

Eksplozije su u toku noći odjeknule u Kijevskoj oblasti i Kijevu, preneo je TV kanal TSN.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije