in

U Vašingtonu razgovarali o ulaganjima u njegovu zemlju

U Vašingtonu razgovarali o ulaganjima u njegovu zemlju

PREDSEDNIK Južne Koreje Jun Suk Jeol sastao se s izvršnim direktorom Tesle Ilonom Maskom u Vašingtonu kako bi razgovarali o ulaganjima u njegovu zemlju, saopštila je kancelarija južnokorejskog predsednika.

Ilon Mask / Foto AP

Oni su se sastali na Maskov zahtev pošto je Jun u šestodnevnoj državnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je Junov viši ekonomski sekretar Čoi Sang Mok, prema zapisu brifinga za novinare koji je Čoi u sredu održao u Vašingtonu, a prenela Junova kancelarija.

Jun je govorio o Južnoj Koreji kao idealnoj zemlji za Teslu za izgradnju gigafabrike, navodeći najsavremenije industrijske robote i visokokvalifikovane radnike u zemlji, rekao je Čoi.

– Predsednik Jun takođe je rekao da će aktivno podržati Teslu u smislu lokacije, ljudskih resursa i poreza ako donese odluku o ulaganju – rekao je Čoi novinarima.

Prema Čoiju, Mask je rekao Junu da Južna Koreja ostaje jedan od najboljih kandidata za Tesline gigafabrike i da će imati prilike da poseti tu azijsku zemlju. 

Tesla i Mask nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Jun je u novembru rekao za Rojters da će Južna Koreja ponuditi “prilagođene” podsticaje i umanjiti sve rizike kako bi podstakla Teslina ulaganja, nekoliko dana nakon što je imao video-poziv s Maskom.

U martu ove godine Mask je najavio da će Tesla izgraditi novu fabriku u Meksiku, što bi bio prvi proizvodni pogon izvan SAD, Nemačke i Kine. 

Kanada i Indonezija takođe su navedene kao potencijalni kandidati za Teslinu novu fabriku.
 

BONUS VIDEO: DREVNI GRAD U NOVOM IZDANjU – Pogledajte kako izgleda Petra u Jordanu pod 3D svetlima i zvukom


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije