in

U bolnici završilo više od 20 mališana

U bolnici završilo više od 20 mališana

NAJMANjE 59 dece kolabiralo je od posledica trovanja hemikalija u sali za fizičko u školi u mestu Pirna u Nemačkoj.

FOTO: Arhiva novosti

Tokom časova fizičkog najpre se sedmoro dece požalilo na mučninu, vrtoglavicu, trnjenje ruku ili nogu. Nastavnica fizičkog je prijavila i drhtanje ruku.

Ovu salu koriste dve škole, jedna osnovna i jedna srednja. Obe škole pozvale su odmah nadležne službe. Nekoliko kola hitne pomoći je upućeno na lice msta, a lekari su, kako navodi Bild, imali sve više posla.

Do podne se broj dece koja se žalila na tegobe, popeo na 32. Policija je potom objavila da je do kasnog poslepodneva povređeno “59 učenika i jedna nastavnica” kojima je na licu mesta ukazana lekarska pomoć, ali je 12 dece moralo da ode u bolnicu.

Prema navodima pokrajinskog saveta, ukupno su čak 63 osobe bile pogođene ovim incidentom od kojih su 22 odvedene u bolnicu.

– Četvrti čas smo imali fizičko. Nije se osetio nikakav miris kad smo ušli u salu, ali je počela da me boli glava i vrat. Nastavnik nas je izveo iz sale. Rečeno nam je da je iscurela neka hemikalija – rekla je jedna učenica osmog razreda za Bild.

Portparol policije Marko Laske rekao je da se incident, prema prvim informacijama, dogodio usled upotrebe jednog hemijskog sredstva za čišćenje.

BONUS VIDEO: LUKSUZNI AUTOMOBIL IZ KINE: Pogledajte snimke sa Salona automobila u Šangaju


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije