in

ŠTA SVE LJUDIMA NEĆE PASTI NA PAMET? Pokušali krijumčariti drogu u pasti za zube

ŠTA SVE LJUDIMA NEĆE PASTI NA PAMET? Pokušali krijumčariti drogu u pasti za zube

VIJETNAMSKA policija uhapsila je 65 ljudi zbog krijumčarenja 50 kilograma droge, a dio narkotika bio je sakriven u pastama za zube.

Foto: Printskrin/Jutjub/Radio Free Asia

Policija je u martu uhapsila četiri člana posade aviona, kod kojih su pronađene paste za zube u ručnom prtljagu na letu od Pariza do Ho Ši Mina.

Oni su rekli da su angažovani za transport 60 kilograma zubne paste, ali nisu znali da je u njoj ekstazi, ketamin i kokain.

Oko polovine od 327 pasti, koje su prenosili, sadržavalo je drogu. Istražioci su rekli da žene nisu znale za sadržaj pasti za zube i one su puštene uz kauciju.

Policija je saopštila da je još 65 osumnjičenih uhapšeno nakon što su otkrili policiji još šest isporuka narkotika istim putem u Vijetnam.

Policija je utvrdila da iza svega stoji lanac krijumčara koji su unajmili posade aviona.

Uhapšeni su po različitim optužbama, uključujući kupovinu, prodaju, transport i skladištenje narkotika, javili su lokalni mediji.

Policija veruje da ta mreža koristi Vijetnamce koji studiraju i žive u Francuskoj za prenos droge u Vijetnam.

Kada droga dođe u Vijetnam domaće transportne službe prebacuju je saučesniku u provinciji Dong Nai. Droga se odatle prebacuje na različite lokacije.

Vlasti navode da je količina droga koja se prenosi na ovaj način i koja je zaplenjena u poslednja tri meseca premašila količinu celokupne droge kojom se trgovalo u poslednjih pet godina.

Grad Ho Ši Min je posebno atraktivna tranzitna tačka za krijumčare zbog blizine susednoj Kambodži, navodi Bi-Bi-Si.

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA: Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije