in

Simens nema gde da izvede radove

Simens nema gde da izvede radove

RUSKI “Gasprom” saopštio je danas da je nemačka kompanija „Simens“ spremna da učestvuje u remontu turbine “Severnog toka“, ali da nema gde da izvede radove, prenosi Rojters.

Foto EPA

 – Simens u skladu sa postojećim ugovorom učestvuje u remontu ”Severnog toka” i spreman je da otkloni uočene neispravnosti, ali nema gde da izvede radove – saopštio je Gasprom na svom Telegram kanalu.

Ruski Gasprom saopštio je juče da je u potpunosti obustavljena isporuka gasa preko Severnog toka 1 zbog neispravnosti turbine i da će prekid trajati sve dok se kvar ne otkloni, bez preciziranja vremenskog okvira za to.

Kompanija Simens saopštila je, međutim, u petak uveče da curenje motornog ulja, za koje je Gasprom rekao da je otkriveno prilikom tehničkog pregleda turbine u kompresorskoj stanici Portovaja, ne može da bude razlog za prekid rada, navodi britanska agencija.

Gasprom je saopštio je da će danas isporučiti 42,7 miliona kubnih metara prirodnog gasa u Evropu preko Ukrajine, neznatno više nego u petak, nekoliko sati pošto je objavio da je isporuka preko gasovoda Severni tok 1 obustavljena do daljeg zbog neispravnosti turbine.

Kremlj okrivljuje sankcije Zapada za poremećaje u funkcionisanju Severnog toka 1 i postavljanje prepreka njegovog redovnog održavanja.

BONUS VIDEO:

POMRAČENJE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije