in

Sadašnji odnosi Rusije i Zapada u stanju „ledenog rata“

Sadašnji odnosi Rusije i Zapada u stanju „ledenog rata“

NIJE bilo velikog raskida između Zapada i Rusije čak ni u trenucima ekstremnog zaoštravanja tokom Hladnog rata, dok sadašnji odnosi predstavljaju „ledeni rat“ koji je posledica američke politike proširivanja NATO-a, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Foto: Printsreen/Jutjub

– Politika Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i stanje odnosa između Zapada i Rusije, sada su mnogo gori nego u vreme Hladnog rata… Sjedinjene Američke Države ne žele da budu optužene da teže da se vrate na Hladni rat, ali zapravo vode protiv Rusije “Ledeni rat” – napisao je Puškov na svom Telegramu.

Kako je naveo, u vreme Hladnog rata avioni „Aeroflota“ leteli su u zapadne zemlje, gas je išao cevima do Nemačke, održavani su sastanci zapadnih i sovjetskih lidera, zaključivani važni sporazumi, a nisu uvođene personalne sankcije, nisu prekidane trgovinske i ekonomske veze.

– Sadašnje stanje ‘velikog prekida’ celokupne sume odnosa između Zapada i Rusije nije postojalo čak ni u trenucima ekstremnog zaoštravanja situacije u godinama Hladnog rata… I sve to je direktna posledica politike SAD za proširenje NATO-a na istok i uključivanje u američku orbitu zemalja postsovjetskog prostora, posebno važnih za Rusiju u pogledu njene bezbednosti – zaključio je parlamentarac.

Prema njegovim rečima, ova strategija dovela je do „ledenog rata“, ma šta Vašington tvrdio u svojoj novoj Strategiji nacionalne bezbednosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije