in

Putnik preminuo na kruzeru, umesto u hladnjaču njegovo telo stavili u frižider za piće (VIDEO)

Putnik preminuo na kruzeru, umesto u hladnjaču njegovo telo stavili u frižider za piće (VIDEO)

ZAJEDNO sa suprugom Robertom (55), Merilin Džons krenula je na krstarenje iz snova po Karibima u avgustu prošle godine. Ali njihovo putovanje se pretvorilo u noćnu moru.

Foto: AP

Usred putovanja na kruzeru, Robert je doživeo srčani udar i preminuo.

Zvuči kao scena iz stvarno lošeg filma – ali za Merilin Džons to je bila gorka stvarnost.

Slučaj za koji su pripremljeni brodovi za krstarenje: na brodu postoje rashladni uređaji za čuvanje tela preminulih putnika dok se ne budu mogli skinuti sa broda.

Ali u slučaju Roberta Luisa Džonsa desilo se nešto drugo: posada je ponudila udovici da je pusti sa broda ili u sledećoj luci u Portoriku – ili šest dana kasnije u Fort Loderdejlu. Kako prenosi ” Njujork post”, dobila je uveravanja da će telo njenog muža biti propisno uskladišteno u brodskoj mrtvačnici.

Zato se Merilin Džons odlučila za drugu opciju: sačekaće dok kruzer ne pristane na Floridi. Ali čekalo ju je još jedno gadno iznenađenje.

U optužnici podignutoj u sredu na federalnom sudu u Floridi se navodi: “Kada je ukrcano osoblje iz pogrebne kuće u Fort Loterdejlu, telo gospodina Džonsa nije bilo u mrtvačnici. Umesto toga, njegovo telo je premešteno iz mrtvačnice u frižider na drugom spratu u vreme koje još nije poznato. Piće je bilo ispred frižidera, a frižider nije bio na odgovarajućoj temperaturi da spreči da se leš raspadne.”

Prema izveštaju “Njujork posta”, telo je već imalo zelene mrlje i počelo je da se nadima. Pogrebnicima je odmah bilo jasno da je leš u poodmakloj fazi raspadanja i da nije bilo pravilno ohlađeno.

Merilin Džons i njena porodica sada tuže kompaniju za krstarenje za odštetu od milion dolara. U optužnici se nastavlja: ​​”Nepromišljene i nemarne radnje i propusti direktno su i odmah nanele povrede tužiocima. Jer da su tužioci znali da na brodu nema funkcionalne mrtvačnice, telo gospodina Džonsa bi uklonili sa broda.”

Dalje se navodi da telo nije redovno pregledano i, zbog lošeg stanja, pogrebnik nije mogao da ga stavi u otvoreni kovčeg, kako bi ožalošćeni želeli.

Kompanija za krstarenje prvobitno nije komentarisala optužbe.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije