in

Poljaci izrevortirali Ruse upadom u školu pri ruskoj ambasadi (VIDEO)

Poljaci izrevortirali Ruse upadom u školu pri ruskoj ambasadi (VIDEO)

PREDSTAVNICI gradskih vlasti u Varšavi u pratnji policije upali su u zgradu škole pri ruskoj ambasadi.

Foto: Printskrin/Telegram

Na licu mesta su bili prisutni i predstavnici ruske ambasade, uključujući zamenika ambasadora Andreja Ordaša. Predstavnici poljskih vlasti su zahtevali da se otvore vrata na školi, ali je ruska strana to odbila. Ordaš je istakao da su nezakonite sve odluke o zapleni zgrade. On je upozorio poljske vlasti na uzvratne diplomatske mere.


Nakon toga su predstavnici specijalnih službi koji su stigli na lice mesta razvalili kapiju i upali u zgradu škole. Potom su blokirali kapiju kako ne bi mogla da se iznese imovina.

„Rusija će zapamtiti ovaj dan“

Odmah je reagovao i predsednik „Rossotrudničestva“ Evgenije Primakov koji je rekao da će Rusija zapamtiti dan kad su predstavnici gradskih vlasti Varšave upali u školu.

– Poljaci razvaljuju vrata ruske škole pri ambasadi. Zapamtićemo ovaj dan. Škola! Pri ambasadi! – napisao je Primakov na Telegramu.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Poljske saopštilo da se obratilo kompetentnim organima državne uprave povodom dve nekretnine koje su u „nelegalnom posedu Rusije“ i koje se ne „koriste za diplomatske i konzularne potrebe“. Jedna od njih je škola pri ambasadi u Varšavi, a druga je zgrada u kojoj su ranije živele ruske diplomate.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM – Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

(Sputnjik)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije