in

“Ovaj svetli praznik koji svi vole, inspiriše ljude na dobra dela i namere”

“Ovaj svetli praznik koji svi vole, inspiriše ljude na dobra dela i namere”

RUSKI predsednik Vladimir Putin uputio je božićnu čestitku Rusima i pravoslavnim vernicima, ističući da je Božić praznik koji inspiriše ljude na dobra dela i služi za uspostavljanje trajnih duhovnih vrednosti u društvu.

FOTO: AP/Tanjug

– Od srca vam čestitam Božić! Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere, služi za uspostavljanje trajnih duhovnih vrednosti u društvu i moralnih smernica kao što su milosrđe, saoećanje, dobrota i pravda – rekao je ruski predsednik.

Predsednik je istakao konstruktivan doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih pravoslavnih konfesija u Rusiji jedinstvu društva, očuvanju istorijskog sećanja, vaspitanju omladine i jačanju institucije porodice.

– Crkvene organizacije daju prioritet međunacionalnom i međureligijskom miru i slozi u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna, podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, mnogostrani, istinski požrtvovan rad je dostojan najiskrenijeg poštovanja – rekao je Putin.

Putin je poželio pravoslavnim hrišćanima i svima koji obeležavaju Božić zdravlje, uspeh i sve najbolje, preneo je TASS.

Ruski predsednik prisustvovao je noćas Božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi Blagoveštenja u Kremlju.

BONUS VIDEO: TRADICIONALNA PROSLAVA: Paljenje badnjaka ispred Hrama


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije