in

Otkazani svi letovi iz Frankfurta i Minhena

Otkazani svi letovi iz Frankfurta i Minhena

REPREZENTATIVNI sindikat koji predstavlja pilote nemačke avio-kompanije Lufthanza najavio je za danas štrajk nakon što je menadžment odbio zahteve za povećanje plata.

Foto: AP

Sindikat letačkog osoblja optužio je kompaniju Lufthanza da nije poboljšala svoju prethodnu ponudu, “ne ostavljajući pilotima drugi izbor nego da stupe u štrajk kako bi ispunili svoje zahteve”, prenosi AP.

Kompanija je saopštila da je ponudila linearnu povišicu od 900 evra, što predstavlja povećanje od pet odsto za starije pilote i povećanje od 18 odsto onima koji su tek započeli letačku karijeru. Sindikat je zatražio povećanje od 5,5 odsto ove godine i automatsko povećanje plata, usklađeno sa inflacijom u 2023. Osim toga, piloti traže novi sistem plata i godišnjih odmora za koji je avio-kompanija navela da bi povećao troškove zaposlenih za oko 40 odsto, ili za oko 900 miliona evra za dve godine.

Zbog najavljenog štajka pilota Lufthanza otkazuje sve današnje putničke i kargo letove iz svoja dva najveća čvorišta Frankfurta i Minhena.

Reč je o oko 800 letova, a otkazivanje će uticati na mnoge putnike koji se vraćaju po završetku letnjih odmora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije