in

Oglasio se Stejt Department o kontrolnom punktu koji je uspostavio Azerbejdžan

Oglasio se Stejt Department o kontrolnom punktu koji je uspostavio Azerbejdžan

AMERIČKI Stejt department saopštio je danas da je “duboko zabrinut” zbog toga što je Azerbejdžan uspostavio kontrolni punkt na koridoru Lačin, jedinom kopnenom putu do spornog regiona Nagorno-Karabah.

Foto EPA

Vlada SAD je ocenila da je uspostavljanjem kontrolnog punkta podriveno nastojanje da se uspostavi poverenje u mirovni proces, preneo je Rojters.

Azerbejdžan je saopštio danas da je uspostavio kontrolni punkt na koridoru Lačin nakon pucnjave na granici između azerbejdžanskih i jermenskih snaga.

Azerbejdžan je saopštio da je uspostavio kontrolni punkt zbog toga što Jermenija navodno koristi put za transport oružja.

Jermenski zvaničnici su rekli da Azerbejdžan postavlja “ilegalni kontrolni punkt na mostu Hakari na koridoru Lačin, jedinom putu preko Azerbejdžana koji povezuje Jermeniju sa Nagorno-Karabahom.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je vojnik Artjom Pogosjan ubijen jutros kada su azerbejdžanske snage otvorile vatru na jermenski položaj u Sotku, jermenskom selu na istoku jezera Sevan.

BONUS VIDEO: LUKSUZNI AUTOMOBIL IZ KINE: Pogledajte snimke sa Salona automobila u Šangaju


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije