in

Oboren ukrajinski dron iznad Voronježa

Oboren ukrajinski dron iznad Voronježa

SPECIJALNA vojna operacija u Ukrajini ušla je u 313. dan. Ukrajinski dron izvršio je napad na Brjansku oblast. U Kijevu i Kijevskoj oblasti tokom noći se čule eksplozije

Foto Tanjug/AP

Oboren izviđački dron

Noćas je tokom prilaska Voronježu otkriven i sredstvima PVO oboren izviđački dron lansiran sa teritorije Ukrajine, saopštile su vlasti Voronješke oblasti.

Žrtava i razaranja nije bilo, situacija je pod kontrolom, dodaje se u saopštenju.

Gađani okruzi pet naselja DNR

Tokom proteklog dana ukrajinske snage su ispalile 397 raketa i granata iz višecevnih bacača raketa „Grad“ i topovske artiljerije kalibra 155, 152 i 122 mm, saopštila je Narodna milicija DNR.

Gađani su okruzi pet naselja DNR. U napadima je poginuo jedan civil, a pet je ranjeno. Oštećeno je 28 zgrada i 19 civilnih objekata.
U borbama je uništen jedan tenk T-64BV, jedna samohodna haubica „Krab“ kalibra 155mm i pet oklopnih vozila, a ubijeno više od 15 ukrajinskih vojnika.

10 raketa iz sistema „Himars“

U protekla 24 časa snage Narodne milicije LNR uništile su dva ukrajinska tenka, tri oklopna transportera, jedno artiljerijsko oruđe i šest specijalnih vozila, a ubile do 50 ukrajinskih vojnika, saopštio je portparol Narodne milicije major Ivan Filiponenko.

Ukrajinske snage su tokom proteklog dana gađale naselja Čmirovka, Rubežno i Svatovo, na koja su ispalila 10 raketa iz sistema „Himars“.

Ukrajinske snage gađale Gorlovku

Ukrajinske snage gađale su Gorlovku. Bez struje je osam trafostanica i tri kotlarnice, saopštio je gradonačelnik Ivan Prihodko.

Restrikcije struje u Kijevu

Objekti energetske infrastrukture u Kijevu oštećeni su u noćnim napadima, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

U gradu su uvedene havarijske restrikcije struje.
Bez struje su ostali i objekti za snabdevanje grejanjem.
Tokom noći ukrajinski mediji su javljali o snažnim eksplozijama u Kijevu. U gradu se oglasilo upozorenje za vazdušni napad.

Ukrajinsi dron oštetio energetski objekat

Ukrajinska bespilotna letelica napala je Klimovski okrug Brjanske oblasti, oštećen je objekat za snabdevanje električnom energijom, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava, kao i da u naselju nema struje.
Teritorija Brjanske oblasti, koja se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom, stalno su pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije