in

NE SVIĐA MU SE “UGOĐAJ”: Oglasio se Endrju Tejt iz zatvora

NE SVIĐA MU SE “UGOĐAJ”: Oglasio se Endrju Tejt iz zatvora

BIVŠI kik-bokser i učesnik u britanskim rijalitijima Endrju Tejt, koji je prošlog meseca u Rumuniji uhapšen zbog sumnji za trgovinu ljudima, silovanje, i formiranje kriminalne grupe za eksploataciju žena, poslao je mejl u kojem se požalio na loše uslove kojima je navodno izložen u pritvoru.

FOTO: AP/Tanjug

On je pratiocima svoje veb stranice pod naslovom ”Moj prvi mejl iz zatvora’ poručio da će nastaviti da šalje ”svakodnevne lekcije iz nepravednog pritvora”, prenosi Dejli Mejl.

Endrju Tejt u poruci navodi, između ostalog, da mu je ćelija puna vaški, stenica i bubašvaba i da ‘nema svetla.

– Pokušavaju da me slome. Bačen sam u ćeliju bez svetlosti. Bubašvabe, vaške i stenice su moji jedini prijatelji noću – napisao je Tejt.

U poruci u više navrata pominje zatvorske čuvare, za koje kaže da ‘znaju da je nevin, i da ”samo obavljaju svoj posao”, jer moraju da prehrane porodice.

– Kad me čuvari dovode u sudnicu ili vraćaju u ćeliju, ja ih potpuno poštujem – napisao je Tejt.

Dejli Mejl navodi da je Tejt ovaj mejl napisao nakon što je rumunski sud presudio da on ostane u pritvoru još mesec dana. On je napisao da su ”svi veliki revolucionari svoje generacije nepravedno zatvarani”.

Podsećamo, Endrju Tejt, njegov brat Tristan, i još dve Rumunke uhapšeni su krajem devembra, a sud je doneo odluku 10. januara da osumnjičeni ostanu u pritvoru 30 dana. Rumunske vlasti su saopštile da su prilikom njihovog hapšenja zaplenjeni roba i novac u vrednosti od 3,96 miliona dolara.

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou “Veliki brat”, postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje. Zbog tih primedbi, Tejtu je zabranjen pristup svim važnijim društvenim mrežama, iako je njegov nalog na Tviteru ponovo postao aktivan u novembra nakon što je američki milijarder Ilon Mask kupio platformu.

BONUS VIDEO: NAJLEPŠE BAKE NA SVETU: U Sofiji održano takmičenje dama koje već imaju unuke


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije