in

MISTERIOZNA POJAVA NA NEBU: Trag svetlosti koji se spiralno širi, svi mislili da je NLO

MISTERIOZNA POJAVA NA NEBU: Trag svetlosti koji se spiralno širi, svi mislili da je NLO

OČI građana Južne Koreje bile su pre dve noći uprte u nebo koje je obasjala svetlost spiralno se šireći. Strah od NLO-a ili eventualnih vojnih akcija severnog suseda izazvali su lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon

Mreže i sajtovi bili su prepuni poruka građana koji su tvrdili da su bili svedoci letećeg objekta, traga pare duginih boja i drugih misterioznih svetala. Neki su postavljali i fotografije i video-zapise.

Misteriju je okončala vojska Južne Koreje saopštenjem u kojem se kaže da je u petak probno ispalila raketu na čvrsto gorivo.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je nenajavljeno lansiranje rakete deo napora da se izgradi svemirska nadzorna sposobnost i ojača odbrana.

Javnost nije bila unapred obaveštena o lansiranju jer se radi o osetljivim pitanjima vojne bezbednosti, navedeno je saopštenju.

Neobična pojava se mogla videti kako izbija iza jarke bele svetlosti na delovima neba. Službe za hitne slučajeve i policija primile su stotine prijava građana da su širom zemlje prisustvovali letu sumnjivog objekta i misterioznim svetlima, preneo je „Dejli mejl“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTERA SRPSKOG PILOTA ZA NLO – Svetleći objekat je bio nepomičan, a onda je počeo da beži


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije