in

Mag trgovine i industrije se automobilom zakucao u ogradu (VIDEO)

Mag trgovine i industrije se automobilom zakucao u ogradu (VIDEO)

SAJRUS Mistri irski poslovni čovek indijskog porekla i bivši predsednik indijskog konglomerata Tata Sans nastradao je danas u saobraćajnoj nesreći, kada je njegov automobil udario u ogradu na putu u zapadnoj Indiji, saopštila je policija.

Foto: EPA

Mistri je poginuo u 54. godini.

Nesreća se dogodila na mostu preko reke u okrugu Palgar, u indijskoj državi Maharaštra, blizu Mumbaja, rekao je policijski zvaničnik novinarima.

Mistri je bio predsednik grupe Tata Sons pet godina dok ga nije odbor firme nije smenio u oktobru 2016. On se suprotstavio toj odluci ali je najviši indijski sud podržao njegovo otpuštanje.

Političari i poslovni ljudi reagovali su u šoku na vest o Mistrijevoj smrti.

Indijski premijer Narendra Modi rekao je da je Mistri bio obećavajući poslovni vođa koji je verovao u ekonomsku sposobnost Indije.

– NJegov odlazak je veliki gubitak za svet trgovine i industrije – rekao je on.

Mistri je imao udeo od 18,4 odsto u firmi Tata Sons preko svoje kompanije Sajrus Investments (Cyrus Investments Pvt. Ltd). NJegova neto imovina bila je oko 10 milijardi dolara, prema podacima iz 2018. godine.

On se uključio u porodičnu građevinsku firmu i bio je njen generalni direktor 1991. Za sobom je ostavio suprugu i dva sina.

BONUS VIDEO:

ODLAZAK MIHAILA GORBAČOVA: Zaslužan za prekid Hladnog rata i raspad SSSR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije