in

Ispitivanja pri kraju, uskoro kreće proizvodnja

Ispitivanja pri kraju, uskoro kreće proizvodnja

RUSIJA će u naredna dva meseca završiti državna ispitivanja i započeti serijsku proizvodnju nove generacije sistema za elektronsko ratovanje za borbu protiv bespilotnih letelica, saopštila je u sredu pres-služba državne korporacije „Rosteh“.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

U pitanju je principijalno nova generacija avionskih i kopnenih sredstava za radioelektronsko ratovanje i borbu protiv dronova, objašnjava se u saopštenju.

Državna korporacija ističe da preduzeća „Rosteha“ povećavaju tempo i obime proizvodnje naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Radi se o jurišnim i transportnim helikopterima, novim i unapređenim borbenim lovcima, frontovskim bombarderima, strateškim nosačima raketa, transportnim i borbenim avionima za obuku.

– Raketne jedinice se popunjavaju sistemima ‘Iskander M’, PRO snage dobijaju komplekse ‘Pancir S1’. nastavljaju se isporuke tenkova T-72B3, T-72B3M, T-80BVM i T-90M, samohodnih artiljerijskih oruđa ‘Msta S’, ‘Malka’, ‘Akacija, ‘Tulipan S’, samohodnih minobacača ‘Tulpan’, teških raketnih lansera TOS-1A ‘Solncepek’, kao i sistema za artiljerijsko izviđanje, veze i vozila za upravljanje – navodi se u saopštenju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UNAPREĐENI TORNADO-G SISTEM NA BOJNOM POLjU: Rusi koriste višecevne bacače u zoni ratnih dejstava


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije