in

Evo šta kažu iz Kremlja na Kadirovu najavu da ide sa čela Čečenije

Evo šta kažu iz Kremlja na Kadirovu najavu da ide sa čela Čečenije

POTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da je upoznat sa izjavom čečenskog lidera Ramzana Kadirova da namerava da napusti funkciju šefa države, ali da se to još “nije materijalizovalo”, što znači da će nastaviti da rukovodi tom republikom.

Ramzan Kadirov

– Da, zaista smo videli tu izjavu, ali, ako ja to dobro razumem, to se još nije materijalizovalo. Za sada je naš stav da on nastavlja da rukovodi Čečenijom – kazao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Ramzan Kadirov izjavio nedavno je da je već predugo na čelu te ruske republike i da je zaslužio ”neograničen i dugačak odmor”.

Kadirov je podsetio na činjenicu da je na čelu Čečenije već 15 godina i ocenio da je jedan od ”dugotrajnijih” među sadašnjim šefovima konstitutivnih entiteta Ruske Federacije.

– Ja vodim republiku već 15 godina. Mi, Kavkanci i Čečeni, imamo izreku: „Bez obzira koliko je cenjen, dugoočekivan gost, ako ode na vreme, još je prijatnije.” Mislim da je došlo i moje vreme. Dok me nisu izbacili. Mislim da sam već star. Nekad sam bio najmlađi, neiskusan. A sada sam ostao neiskusan, ali mladost je negde otišla – naveo je Kadirov na Telegramu.

BONUS VIDEO – Vučić i Abazović na vinskoj smotri i vic o Crnogorcima (VIDEO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije