in

Devojčici uznemirujuće i ponižavajuće poruke godinu dana slala majka

Devojčici uznemirujuće i ponižavajuće poruke godinu dana slala majka

TINEJDŽERKA iz Mičigena, koja je bila žrtva sajber zlostavljanja, otkrila je da iza anonimnih poruka mržnje, koje je dobila proteklih godinu dana, stoji njena majka.

Foto Shutterstock

Kendra Gejl Likari zlostavljala je svoju ćerku na društvenim mrežama, koristeći tinejdžerski sleng, kako ne bi bila identifikovana.

Ona je uhapšena nakon istrage koja je trajala godinu dana, a u koju su na kraju bili uključeni i specijalci iz FBI.

Iako je Likari koristila VPN da bi prikrila dokaze o poreklu poruka, i koristila tinejdžerski sleng, detektivi su uspeli da povežu poruke sa njom.

Žrtva se obraćala majci za pomoć

Nakon što se žrtva obratila majci za pomoć, ona je navodno nasilje prijavila nadležnima. Čak je otišla toliko daleko da je sarađivala sa majkom tadašnjeg dečka svoje ćerke kako bi “pomogla” u pronalaženju sajber nasilnika koji je jadnoj devojci slao i do desetak poruka dnevno.

U početku rukovodstvo škole i policija nisu uspeli da pronađu nasilnika.

– Kada je slučaj prvi put došao u našu kancelariju, bilo je čudno i skoro neverovatno – rekao je okružni tužilac za lokalnu radio stanicu WKRC.

On je dodao da je reč o kontinuiranoj kampanji zloupotrebe.

– Reč je o nekoliko stotina SMS poruka, u fajlu ima više od 1.000 stranica teksta – rekao je tužilac i dodao da su poruke bile “uglavnom uznemirujuće, ponižavajuće i zle“.

Međutim, nakon što su stručnjaci za kompjutere iz FBI otkrili da su poruke stizale sa telefona majke, ona se slomila na ispitivanju i priznala da je zlostavljala svoje dete.

Školski nadzornik Vilijam Čilman rekao je da je 42-godišnja Likari bila košarkaški trener u školi njene ćerke u vreme zlostavljanja. Protiv majke je podignuta optužnica 12. decembra, i puštena je uz kauciju od 5.000 dolara.

Korišćenje računara za izvršenje zločina je krivično delo u SAD, sa potencijalnom kaznom do 10 godina zatvora. Majka je takođe optužena za uhođenje maloletnog lica i ometanje pravde – što bi moglo da nosi dodatnih 5 godina iza rešetaka.

(Telegraf)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije