in

Detalji zločina koji je potresao Francusku

Detalji zločina koji je potresao Francusku

GRAD Rambervil na istoku Francuske u kome živi 5.000 stanovnika je u šoku. Dan nakon otkrića tela devojčice u ovom malom gradiću, pitanja se gomilaju, a ispostavilo se da je glavni osumnjičeni već bio poznat po prestupima, navodi izvor upoznat sa slučajem.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Žrtva, petogodišnja devojčica, pronađena je mrtva u kesi za đubre, u stanu koji se nalazi stotinak metara od njene kuće, u utorak popodne, prenosi Le Parisien.

Osumnjičeni tinejdžer je pozvao policiju oko 16.30 časova i rekao da je upravo pronašao telo devojčice ispred svoje kuće. Policija je zatekla telo deteta u kesi za đubre u kući u kojoj živi tinejdžer koji je potom i uhapšen.

Telo devojčice pronađeno u utorak popodne

Tinejdžer je odmah izazvao sumnju policije. Prema izvoru bliskom slučaju, njega je policija videla kako luta ulicom nakon nestanka devojčice.

– On je ranije optužen u okviru sudske istrage, za otmicu bez dobrovoljnog puštanja na slobodu, silovanje i seksualni napad na 15-godišnju maloletnicu, za dela počinjena u februaru 2022. godine – saopštilo je tužilaštvo.

Gradonačelnik Žan-Pjer Mišel rekao je za Le Parisien da je mladić poznat policiji, a svakako i žandarmeriji, po delima u vezi sa seksualnim prestupima.

– Mamio je malu decu kako bi imali neprikladne odnose – rekao je gradonačelnik malog grada koji se nalazi tridesetak kilometara severoistočno od Epinala.

Prema lokalnom dnevniku, mladić je patio od psihijatrijskih poremećaja i pušten je „pre nekoliko nedelja“ iz specijalizovane ustanove.

– Kažu da je pre dve nedelje bio zatvoren u mentalnoj bolnici. Zašto su ga pustili? – zapitala je majka žrtve.

Majka žrtve “uništena”

– Uništena sam. Ne postoji ništa što može da ublaži bol majke. Ne postoji ništa što može da vrati moju ćerku. Uništili su mi život, sve moje planove, sve su mi oduzeli, moju malu princezu – rekla je majka petogodišnje devojčice u suzama ispred svoje kuće novinarima.

Majka je poručila da želi pravdu i da bolesnici ne smeju da slobodno šetaju napolju, jer, kako je kazala, oni ne uništavaju samo jedan život, već uništavaju život cele porodice.

– Previše je bolno, ne prolazi – rekla je ona kroz suze i potvrdila da je u utorak u ranim popodnevnim satima alarmirala policiju nakon što je primetila nestanak svog deteta koje se igralo ispred kuće.

BONUS VIDEO: DVOJE NASTRADALIH U GRANATIRANjU MAKEJEVKE: Pogledajte trenutak eksplozije (UZNEMIRIJUĆI SADRŽAJ)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije