in

ARTILJERIJSKI SNAJPER: Ruska haubica pogađa skrivene položaje ukrajinske vojske (VIDEO)

ARTILJERIJSKI SNAJPER: Ruska haubica pogađa skrivene položaje ukrajinske vojske (VIDEO)

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je video na kome je prikazano delovanje haubica „giacint-S“ kalibra 152 milimetra tokom specijalne vojne operacije (SVO).

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

Na objavljenom snimku haubicama rukuje jedinica Zapadnog vojnog okruga.

Kako navodi ruski vojni resor, prvo su izviđačke jedinice otkrile položaje ukrajinskih protivvazduhoplovnih sistema koji su bili kamuflirani u šumovitom području i poslale su njihove koordinate. Nakon toga je jedinica sa haubicom „giacint“ izašla na borbeni položaj kako bi uništila cilj na osnovu dobijenih obaveštajnih podataka.

-Jedinice ‘giacint-S’ uništile su protivvazduholovne sisteme ukrajinskih neonacista. Gađane su visokoeksplozivnim projektilima kalibra 152 milimetra sa udaljenosti od oko 15 kilometara. Izviđački kompleks je korigovao vatru i zabeležio uništavanje ciljeva, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Ističe se da je obučenim jedinicama potrebno svega nekoliko minuta da nakon primljenih podataka o meti izvrše gađanje. Artiljerija u zoni specijalne operacije uništava uporišta, tehniku i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije