in

USPEŠNA NA OCA: Ko je ćerka Mikija Manojlovića?

USPEŠNA NA OCA: Ko je ćerka Mikija Manojlovića?

Miki Manojlović iza sebe ima veliki broj uloga kako na filmu, tako i u pozorištu, a sada ljubitelji serija imaju prilike da ga gledaju u “Bilo jednom u Srbiji”, u ulozi gazde Mite.

Ovaj istaknuti umetnik koji je poznat i van granica Srbije ima zapaženu karijeru, a u životu Mikiju veliku podršku pruža supruga Tamara, kao i deca Čarna i Ivan.

Foto: Sarić S.

 

Ono što je zanimljivo da se ćerka Čarna posvetila umetnosti, te da je završila dramske i audiovizuelne umetnosti – režija.

Docent je na Katedri za filmsku i TV režiju i montažu na Akademiji umetnosti u Beogradu od 2009. godine.

Inače, Čarna se glumila u filmu “Tango Argentino”, proslavljenog reditelja Gorana Paskaljevića.

Bila je Selena koja je uz Nikolu Žarkovića, Miju Aleksića i Inu Gogalovu, svog filmskog brata, deku i maku, dočarala neobičnu porodičnu priču i uticaj koji je tadašanja političko-društvena situacija, tačnije slom jednopartijskog sistema, imao na njihove živote.Čarna je u legendarnom ostvarenju Paskaljevića, miksu tužnih, smešnih i surovo realnih elemenata, već kao devojčica uspela da se izbori sa znatno starijim kolegama i da svoju ulogu pretvori u važan segment filma.

Čarna Manojlović, rediteljka, rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je filmsku režiju 2003. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu. Usavršavala se na mnogim domaćim i internacionalnim master klasovima (master klas prof. Kristijana Bergera, Miroslava Janeka, Emira Kusturice…).

Za diplomski film, dugometražni dokumentarac „Tri (u)lične priče“ (2003) osvojila je Gran pri 50. Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, nagradu za najboljeg reditelja debitanta, kao i još nekoliko nagrada na festivalima u zemlji i inostranstvu.

NJen drugi celovečernji dokumentarni film „Miki Manojlović: filmska ostvarenja“ (2005) je, kao i prethodni, napisala, snimila, režirala i koproducirala.

Rediteljka je velikih dokumentarnih TV serijala o ljudskim pravima i borbi protiv nasilja nad ženama i decom, koje je režirala u produkciji PG Mreže, „Stop nasilju“, „Jedan običan život“, „Prava stvar“, uz tesnu saradnju sa nevladinim sektorom.

Bila je kreativna koordinatorka i moderatorka programa i edukativnih radionica festivala kratkih audio-vizuelnih formi „Nova svelost“, umetnička direktorka i selektorka Festivala ženskog filma „Žensko oko sveta“, prvog festivala ženskog filma na Balkanu, u produkciji Anti trafiking centra iz Beograda.

Članica je mnogih žirija filmskih festivala i revija, članica Udruženja filmskih umetnika Srbije, Udruženja dokumentarista Srbije, kao i Asocijacije filmskih reditelja Srbije.

Foto: Jutjub printskrin/TVStudioB

 

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.