in

U KBC “Bežanijska kosa” dovezen u izuzetno teškom stanju

U KBC “Bežanijska kosa” dovezen u izuzetno teškom stanju

KREATOR Saša Vidić preminuo je jutros u 52. godini u KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu.

Foto: Printskrin/Jutjub/ VIPTV SRBIJA

Vidić je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen u veoma teškom opštem stanju, te mu “nije bilo spasa”, prenosi Pink. Imao je i početnu fazu sepse.

Saša Vidić rođen je 1971. u selu Mlaka u Hrvatskoj, a od 1991. živi i radi u Beogradu gde se doselio početkom rata u Hrvatskoj. Njegova prva kreacija bila je haljina Branke Katić, koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma “Mi nismo anđeli”.

Prvu kolekciju vlastitog brenda “Broz” predstavio je u septembru 1997. godina, a jedno vreme radio je i kao kostimograf na RTS-u. U modnoj kući “Zekstra” radio je 14 godina, kreirao je brojne kolekcije za ovaj brend, ali i dizajnirao uniforme za privatna i javna preduzeća i ustanove.

U karijeri je sarađivao sa brojnim javnim ličnostima iz sveta sporta, muzike, politike, glume, televizije… Bio je zaslužan za modni izraz brojnih estradnih zvezda, a najplodonosnije saradnje su mu bile sa Cecom Ražnatović, Sekom Aleksić, Aleksandrom Prijović…

Osmislio je i kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u Londonu, a uradio je i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo održano u Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije