in

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA ZORANA KALEZIĆA: “Meni je pesma sve”

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA ZORANA KALEZIĆA: “Meni je pesma sve”

PEVAČ Zoran Kalezić izgubio je životnu bitku u 73. godini. On je dugo bolovao od opake bolesti, a o svojoj borbi sa rakom pluća uvek je otvoreno govorio. Njemu je u Podgorici odstarnjen deo plućnog krila koji je zahvatio karcinom.

Foto: Printskrin Youtube/ ZORAN KALEZIC

– Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti “Brezovik” u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da “kupe” dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu – rekao je Kalezić u jednom od intervjua za naš list. 

– Kada je skoro jedan moj prijatelj potegao to pitanje, dobio je odgovor: “Što ne ide u DPS, on je njihov pevač”. A ja sam uvek pevao svom narodu. Bolest je mnogo skupa. Ne daj bože, nikom! Neću da puzim ni pred kim, ne želim da se ponižavam. Nisam ja mandatorni čovek, niko me nije postavio na mesto na kom sam, niti mi je dao mandat. Narod me je odabrao, i od penzije koja iznosi 320 evra, a koju sam stekao svojim radom, živim i lečim se – rekao je tada Kalezić za “Novosti”.

Istakao je tada i da mu je supruga najveća podrška tokom borbe sa rakom.

– Tu sam shvatio šta znači biti narodni umetnik. Doktori, hirurzi i celokupno medicinsko osoblje pokazuje mi ljubav u svakodnevnom ophođenju, što me čini srećnim. Još više sam srećan što je uz mene i supruga Irena, jer deca žive svoje živote, sin u Americi, a ćerka u Beogradu – kazao je tada Kalezić.

– Voleo bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gde sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha. Pevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama – govorio je on za naš list. 

BONUS VIDEO: 

Ana Bekuta zapevala legendarni hit na slavi kod Novaka Đokovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije