in

Kako su bili povezani Saša Vidić i glumica Branka Katić?

Kako su bili povezani Saša Vidić i glumica Branka Katić?

MODNI kreator Saša Vidić preminuo je u 52. godinu na Bežanijskoj kosi, a on je bio čuveni srpski kreator i stilista koji je oblačio pola estrade.

Foto: Printskrin/Jutjub/ RED CARPET NEWS

Saša Vidić rođen je 1971. u selu Mlaka u Hrvatskoj, a od 1991. živi i radi u Beogradu gde se doselio početkom rata u Hrvatskoj.

Njegova prva kreacija bila je haljina Branke Katić, koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma “Mi nismo anđeli”. Prvu kolekciju vlastitog brenda “Broz” predstavio je u septembru 1997. godina, a jedno vreme radio je i kao kostimograf na RTS.

Foto: Printskrin/Jutjutb/Da sam ja NEKO

U modnoj kući “Zekstra” radio je 14 godina, kreirao je brojne kolekcije za ovaj brend, ali i dizajnirao uniforme za privatna i javna preduzeća i ustanove.

U karijeri je sarađivao sa brojnim javnim ličnostima iz sveta sporta, muzike, politike, glume, televizije… Bio je zaslužan za modni izraz brojnih estradnih zvezda, a najplodonosnije saradnje su mu bile sa Cecom Ražnatović, Sekom Aleksić, Aleksandrom Prijović.

Osmislio je i kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u Londonu, a uradio je i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo održano u Rusiji, piše Espreso.

BONUS VIDEO: KATARINA ŽIVKOVIĆ: Pesme sa novog albuma koji spremam, imaju malu dozu biografije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije