in

Kako je Radmila izgledala u mladosti?

Radmila Savićević, jedan od najvećih glumačkih dragulja njenog rodnog Kruševca, uživala je beskrajnu naklonost publike, zahvaljujući svojim večito šarmantnim ulogama.

Prepoznatljiva je po svom širokom osmehu i ulogama koje su ostavile neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. 

NJenom humoru malo ko može da odoli i jedno je od omiljenih TV lica koju publika uvek sa radošću i iznova gleda. 

Prvenstveno je bila članica Kruševačkog pozorišta, a potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu.

U istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine. Ipak, sredinom 20. veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Uživala je veliku popularnost i naklonost publike i smatrana je jednim od simbola jugoslovenskog glumišta.

Zbog uloga bake Ristane Riske Golubović i  majke Vuke, koje su toliko dobro upamćene i često citirane, uvek se iznova rado vraćamo ovim serijama.

Jedna od omiljenih srpskih glumica nekada je bila mlada lepotica na putu ka zvezdama, a zahvaljujući svojoj harizmi, energiji i neverovatnom talentu, kroz svoje uloge ostaće zapamćena i besmrtna.

 

Bila je udata za glumca Božidara Savićevića, a to kakva je lepotica bila u mladosti, danas se može videti na malom broju fotografija koje se mogu pronaći na društvenim mrežama.

Zapamćene su njene uloge u predstavama „Zona Zamfirova“, „Ivkova slava“, „Gospođa ministarka“, „Inspektorove spletke“, „Sabirni centar“ i „Poltron“. Televiziskoj publici ostaće upamćena po ulogama u tv serijama: Kamiondžije, Pozorište u kući, Babino unuče, Vruć vetar, Bolji život i Srećni ljudi.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.