in

Kako danas izgleda Jagodinka Simonović (FOTO)

Kako danas izgleda Jagodinka Simonović (FOTO)

Jedna od najlepših žena u istoriji srpskog i jugoslovenskog filma je, bez ikakve sumnje, je čuvena Dragana Varagić.

Ova proslavljena glumica, iako je ne viđamo često ispred kamere, ostala je u svetu filma tokom čitave karijere, pa je tako i režirala, i producirala, i predavala… Devedesetih godina prošlog vika živela je u Kanadi, ali čak ni kada je bila tako daleko nije bila zaboravljena na prostoru bivše Jugoslavije – ipak su brojne generacije odrastale uz njeno „Samo da ti čujem glas“.

Foto: Jutjub printskrin/Klasik TV

 

To, međutim, nije jedini značajan film u Draganinoj karijeri, s obzirom na to da se u njenoj biografiji mogu naći brojni čuveni naslovi iz sveta filma, televizije i pozorišta kao što su: “Svetozar Marković”, “Veliki transport”, “Banjica”, “Sivi dom”, “Vuk Karadžić”, “Aleksa Šantić”…

Danas je Dragana profesor glume u Beogradu, a neretko ističe da je gluma posao koji se voli i da je bez te ljubavi nemoguće raditi.

– Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala – ispričala je ono tokom gostovanja na RTS-u prošle godine.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Iako je češće u pozorištu i za katedrom, Varagićeva se nedavno ponovo našla ispred kamere, i to u kratkom igranom filmu „Kada sam kod kuće“, koj je nedavno dobio nagradu za najbolji studentski film na Međunarodnom filmskom festivalu Short to the Point u Bukureštu, a prošle godine je igrala u višestruko nagrađivanom filmu „Šavovi“.

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije “LJubav, navika, panika”

“>

Foto: TV Novosti

Foto: TV Novosti