in

ISKORISTI SVOJ GLAS – GLASAJ ZA KOIKOI: Još samo jedan dan do završetka glasanja za najbolji mladi bend Evrope

ISKORISTI SVOJ GLAS – GLASAJ ZA KOIKOI: Još samo jedan dan do završetka glasanja za najbolji mladi bend Evrope

JEDAN od najtalentovanijih novih bendova regionalne scene, beogradski indi-pop-rocksastav KOIKOI nominovan je za MME nagradu (Music Moves Europe Awards) prestižnog muzičkog festivala Eurosonic.

Foto: Promo

To je ujedno i prvi put da je bend iz Srbije nominovan za ovakvo priznanje!

Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2023. na najvećoj muzičkoj smotri u Evropi, festivalu i konferenciji Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu, gde će KOIKOI i nastupiti u okviru festivalskog programa. Pored nagrada koje dodeljuje žiri, KOIKOI je u konkurenciji i za nagradu publike.

Foto: Promo

Kako se glasanje završava sutra, pozivamo sve danas iskoriste svoj glas i glasaju za KOIKOI putem linka: https://mmeawards.eu/en/nominees/vote/koikoi/?fbclid=PAAabwHqYfxfUIC14WTcKfCEn6xO8kn6d57nHTT5lNec4KRdf6VNdaJw0GXZg

Ovo je sjajna prilika, kako za KOIKOI tako i za razvoj regionalne muzičke scene jer će dobitnici ovog evropskog priznanja definitivno predstavljati budućnost evropske muzičke scene poput nekih od prethodnih dobitnika koji su sada svetske zvezde (Dua Lipa, Rosalia, Stromae i drugi).

Foto: Promo

Inače KOIKO su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji.

Foto: Promo

Već od prvog albuma bend odlikuje, pored jedinstvenog zvuka, visok kvalitet produkcije dostignut kako na albumu tako i u vizualizaciji njihove muzike u vidu spotova te je tako u sklopu promocije nastupa na Eurosonic festivalu ekranizovana pesma Hrast, spotom koji svojom produkcijom prevazilazi okvire Balkana:

Pored vrhunske produkcije albuma i spotova, bend svoju pravu dimenziju dobija tek na live nastupima, gde podjednaku pažnju pridaju zvuku, pažljivo osmišljenom scenskom nastupu i vizuelnim efektima. Tako je svojim prvim velikim koncertom u Domu omladine KOIKOI oduševio publiku nesvakidašnjim audio-vizuelnim performansom i time najavio potpuno novu fazu – izlazak iz okvira klubske svirke i novi početak pisanja istorije indie-rock muzike u regionu:

Links: Facebook/Instagram/Bandcamp/YouTube

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije