in

Bisera Veletanlić o sutrašnjem koncertu u Kapetan-Mišinom zdanju

Bisera Veletanlić o sutrašnjem koncertu u Kapetan-Mišinom zdanju

MUZIKA će nadživeti sve tuge i sve loše stvari koje su nam se dešavale i koje nas i dalje okružuju – kaže za “Novosti” velika Bisera Veletanlić (80) uoči beogradskog nastupa. Slavna džez pevačica održaće sutra koncert sa “Vasil Hadžimanov bendom”, od 20.30 u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Biće to uvod u seriju muzičkih nastupa značajnih imena, pod nazivom Atrium Sessions u organizaciji Centra beogradskih festivala.

Bisera Veletanlić / Foto T. Ćirić

Popularna Bisera kaže da se uvek neizmerno raduje muzici i druženju sa publikom, a da će ovo biti posebno veče posle pauze koju je “izrežirala” korona.

– Srećna sam što ću ponovo pevati sa publikom, a moram da priznam da me pomalo hvata i trema, jer nisam dugo to radila – kaže kroz osmeh umetnica. – Vasil je tu mnogo bezbrižniji, što je i prirodno, pošto je imao brojne nastupe u poslednje vreme, ali je, naravno, i veliki profesionalac.

ez pevačica kaže da joj se izuzetno dopada ambijent u centru Beograda u kojem će se održati koncert, za koji su karte odmah planule. Nada se samo da vreme neće pokvariti uživanje na otvorenom.

– Brine me pomalo vlaga koja bi mogla da ostane u vazduhu, jer se ova kiša baš raspadala, ali verujem da će se stvari, ipak, lepo poređati i da će sve biti baš onako kako treba da bude – kaže pevačica.

Bisera Veletanlić, jedno od najvećih imena jugoslovenske muzičke scene, čiji izraz opisuju kao mešavinu šansona, domaćih šlagera i džeza, dobitnica je nagrade za životno delo Nišvila. U bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su nesumnjivo obeležile čitav jedan period u jugoslovenskoj muzici. A na pitanje da li već zna kojom pesmom će otvoriti sutrašnji nastup pod otvorenim nebom u srpskoj prestonici, umetnica kaže:

– Svaka pesma je i za otvaranje i za zatvaranje. Volim sve moje pesme, a pevala sam ih između 300 i 400. Svaku će otpevati od srca, važno je samo da nas muzika sačuva od svih pošasti i iskušenja. Jer sve je muzika.

ZVEZDA DOMAĆIH FESTIVALA

SLAVNA pevačica je redovno pobeđivala na festivalima “Opatija”, “Vaš šlager sezone”, “Beogradsko proleće”, “Zagrebfest”, “Split”, MESAM, a nastupala je i na domaćim izborima za “Pesmu Evrovizije”. Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom i drugim beogradskim autorima. Snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije