in

Aleksandra Ristanović u suzama posle pobede na petom “Saboru narodne muzike Srbije”

Aleksandra Ristanović u suzama posle pobede na petom “Saboru narodne muzike Srbije”

Ceca Ražnatović primila je nagradu za životno delo u istom danu kada je objavljeno da je njena ćerka Anastasija trudna, a Aleksandra Ristanović doživela je trijumfalni povratak dve decenije nakon što se publici predstavila u prvoj sezoni Zvezda Granda.

Foto: SEMUS

Ovo bi ukratko bio siže finalne večeri petog Sabora narodne muzike Srbije koji su organizovali SEMUS i RTS, a koji je ove godine doneo dobru muziku u duhu tradicije i zanimljiv revijalni program. Tako je Mile Kitić posle pet decenija čekanja dobio zvanično priznanje branše u vidu nagrade Nacionalni umetnik, dok je Seka Aleksić ovogodišnji laureat Estradno-muzičke nagrade Srbije.

Foto: SEMUS

Ova priznanja u direktnom prenosu na javnom servisu uručio im je predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović, koji je uz urednicu zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević bio i ove godine najngažovaniji u organizaciji manifestacije.

– Kada smo počinjali ovaj projekat mnogi su bili skeptični, ali sada mogu da kažem da smo napravili nešto na šta možemo biti ponosni i da je ovo najbolji Sabor do sada – rekao je Golubović.

Foto: SEMUS

Po glasanju žirija i publike za pobednika je proglašena kompozicija “Eh da mogu” koju je izvodila Aleksandra Ristanović, a koliko ju je pobeda ganula svedoči i to što nije mogla da zadrži suze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije