in

ZMIJA U PROSTORIJAMA UIO U BANJALUCI: Nastala panika među zaposlenima

ZMIJA U PROSTORIJAMA UIO U BANJALUCI: Nastala panika među zaposlenima

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje smešteni u iznajmljene prostorije Glasa (Skendera Kulenovića 93, Banjaluka), od jutros su van kancelarija zbog zmije koja je otkrivena u jednoj od službenih prostorija.

foto V Mitrić

Zmiju je primetila jedna službenica kad je želela da sedne za svoj radni sto. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji reč, pretpostavlja se da se radi o otrovnici. Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrednost i poreklo robe napustilo ove radne prostorije.

U prostorije Glasa u Banjaluci smešten je deo službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Reč je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima.

Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije Glasa i  učiniti pregled i obezbediti sigurnost prostorija za dalji rad.

– Podsećamo, UIO je prema Zakonu o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa sedištem UIO u Banjaluci, te u četiri regionalna centra: Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla. Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smeštaja zaposlenih rešen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvek nije rešen problem smeštaja zaposlenih u sedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka – kažu iz UIO BIH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije