in

ZAHVALNOST RUSIJI ZA POMOĆ U NABAVCI VAKCINA: Stevandić na sastanku sa ambasadorom Kalabuhovom

PREDSEDNIK Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na sastanku sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom zahvalio je Rusiji, koja je prva pomogla Republici Srpskoj, ali i BiH, u borbi sa epidemijom virusa korona kada je reč o nabavci vakcina “sputnjik ve”.

Foto: Novosti

Stevandić je sa Kalabuhovom u Banjaluci razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o zdravstvenim i ekonomskim temama, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH, te čuvanju mira i stabilnosti u regionu, pravu naroda i entiteta.

Stevandić je zahvalio Rusiji i za stav i izbalansiranost jer se Moskva nesebično zalaže za primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, te što se, kada je reč o tome, njihova istrajnost ne dovodi u pitanje.

– Kao neko ko se konstantno zalaže za predstavljanje istinite i realne slike o političkoj situaciji u BiH i lično sam zahvalan na svemu što je ambasador do sada uradio po tom pitanju – rekao je Stevandić.

On je Kalabuhovu poručio da će u srpskom narodu uvek naći prijatelje i saveznike.

Sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović i potpredsednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije