in

U BAnjaluci uhapšen državljanin Srbije Denis D., za kojim je Nemačka raspisala poternicu

U BAnjaluci uhapšen državljanin Srbije Denis D., za kojim je Nemačka raspisala poternicu

BANjALUČKA policija uhapsila je državljanina Srbije Denisa D, rođenog u Sremskoj Mitrovici, jer nije platio usluge hotela u gradu na Vrbasu.

foto MUP RS

Kako saznajemo, on je boravio u Banjaluci i koristio usluge nekoliko hotela i nigde nije plaćao. Kada ga je jedan od hotela prijavio, policija je reagovala i stavila mu lisice na ruke. Nakon što je uhapšen, otkriveno je i da je za Denisom D. oblast Visbaden u Nemačkoj raspisala crvenu poternicu.

– Nadležnoj policijskoj stanici od strane radnika hotela u Banjaluci prijavljeno je da je D. D. koristio usluge ugostiteljskog objekta, da ga je napustio i da nije platio, čime je pričinio štetu od oko 800 konvertibilnih maraka – naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Tokom kriminalističke obrade i obavljenih provera, utvrđeno je da je privedeni u prethodnom periodu menjao ime i prezime, kao i da je za njim, samo pod imenom D. N. raspisana poternica zbog sumnje da je počinio krađu. Iz policije navode da je o svemu obavešten Terenski centar za strance Banjaluka i dežurni sudija Suda BiH.

Denis D. je sproveden do prostorija Suda BiH u Sarajevu, koji će odlučiti da li će on ostati u pritvoru ili biti izručen Nemačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije