in

Policajci PU Trebinje sproveli dve velike akcije u Nevesinju i Bileći

Policajci PU Trebinje sproveli dve velike akcije u Nevesinju i Bileći

SLUŽBENICI Policijske uprave Trebinje u mestu Ćesin na teritoriji opštine Nevesinje otkrili su plantažu marihuane od 45 stabljika, visine do 1,45 metara, za čiji uzgoj je osumnjičen Nevesinjac Novica K.

Plantaža marihuane i odbačena puška, Foto PU Trebinje

Kako saznajemo, ova plantaža pronađena je u mestu koje je udaljeno oko 20 kilometara od Nevesinja prema Konjicu, a radi se o nepristupačnom i krševitom terenu, a nakon otkrivanja indijske konoplje trebinjska policija je osumnjičenog danima čekala u zasedi da bi stekli osnov sumnje da je ovaj Nevesinjac zasadio i uzgajao pronađene stabljike. On je, inače, prilikom hapšenja, odbacio lovački karabin za koji nije imao potrebnu dokumentaciju, a daljim pretresom prostorija koje koristi pronađeno je i dodatno naoružanje.

– Tokom uviđaja izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, lovački karabin i više predmeta koji su korišćeni za održavanje zasada. Pretresom kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi N. K. na dve lokacije u Nevesinju, kao i pretresom njegovog putničkog automobila oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 semenki koje imaju morfološke osobine semenki marihuane i 129 grama zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu – rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Siniša Laketa , Foto D. Curać

U isto vreme u opštini Bileća sprovedena je akcija “Kalibar 2022” prilikom čega su kod osobe inicijala H. B. B. pronađeni veća količina oružja, municija i eksplozivna sredstva.

– Prilikom pretresa u prostorijama koje koristi H. B. B. pronađene su četiri puške, jedan mitraljez, jedan pištolj, 1.760 metaka, četiri namotaja sporogorećeg štapina, jedan detonirajući štapin, električne kapsule, kao i osam pripremljenih kapsula. Protiv navedenog lica je dokumentovano krivično delo nedozvoljena prizvodnja i promet oružja – dodao je Laketa.

OSMI SLUČAJ

Kako su naveli u Policijskoj upravi Trebinje, u ovoj godini dokumentovano je osam krivičnih dela iz oblasti proizvodnje i prometa opojnih droga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije