in

PLESNI SPEKTAKL U BIJELJINI U Centru kulture “Semberija”, u susret Svetskom danu plesa, 500 takmičara

PLESNI SPEKTAKL U BIJELJINI U Centru kulture “Semberija”, u susret Svetskom danu plesa, 500 takmičara

TRADICIONALNI plesni festival “Bijeljina dens nju” koji se održava svake godine u Bijeljini, u susret obeležavanju Svetskog dana plesa, ovog aprila okupio je oko 500 takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Foto: B. Milošević

U Centru za kulturu “Semberija” ljubiteljima plesa, svoje plesno umeće pokazali su balerine i plesači, uzrasta od tri do 23 godine, iz baletskog studija “Leonesa”, “Gracija” i “Dens” svi iz Beograda, igrači plesne akademije “Viktori” iz Zenice, “Starsa” iz Subotice, “Mažoreta” iz Šamca. Iz Tuzle je na takmičenje stigao “Sondoval”, a domaćine iz Bijeljine predstavljali su plesači iz kluba “101” i “Studio Olena”.

U prepunoj sali Centra za kulturu više treme i uzbuđenja je bilo u publici među roditeljima, nego na sceni, gde su u kategoriji “solo bebe” neki učesnici imali svoj prvi javni,takmičarski nastup pred publikom.

Pehari i diplome najboljima

STRUČNI žiri u sastavu, Gabrijela Teglaši Jojkić, predsednica Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, koreografi Asmir Rahmanović i Jasenka Bitić Ramac, Jelena Kovačev i Aleksandar Milin, nagradili su najbolje plesače sa peharima i diplomama, kao i besplatnim kotizacijama za evropske gradove Prag, Beč, San Marino, Pariz.

Svaki nastup je propraćen gromkim aplauzom, a Mila Stegnjajić sa koreografijom “Akapulko” iz plesnog kluba “Stars” iz Subotice i Jovana Rakić iz beogradske “Lionese”, odigrale su za svoj uzrast izvanredno plesne koreografije.

U ekipnom nastupu “Balet Gracija” iz Beograda svoj nastup sa koreografijom “Snežne princeze” doveo je do perfekcije, kao i mališani iz bijeljinskog studija “Olena”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije