in

Џаферовић покушао да изманипулише на сједници Предсједништва

Џаферовић покушао да изманипулише на сједници Предсједништва

Ресорни министар Душко Милуновић истакао је да су Гаравице злочин без казне и једна од највећих трагедија српског народа на овим просторима.

Нагласио је да су почетком Другог свјетског рата 1941.године усташе у мјесту Гаравице, једном од највећих стратишта српског народа у Независној Држави Хрватској, побиле 12.000 српских цивила.

– Политика власти НДХ била је потпуно економско и физичко уништење Срба, а то најбоље потврђује чињеница да су након успостављања усташке власти Срби који су били већина у Бихаћу потпуно обрисани са демографске мапе – каже Милуновић, те напомиње да је, према енглеским обавјештајним подацима, на ширем подручју Бихаћа убијено између 14.000 и 14.500 људи.

Према његовим ријечима, власти бивше Југославије су намјерно прикривале масовне покоље и убиства Срба због прокламовања идеје братства и јединства којом су потпуно изједначиле крвника и жртву.

Он је рекао да су власти бивше Југославије на споменицима писали да су ту „страдали родољуби које су побили фашисти“, чиме су покушали да сакрију страшну историјску чињеницу да су на тим мјестима поклани и убијени Срби, док су фашисти били муслимани и Хрвати који су у усташким редовима вршили овакве масовне злочине.

(РТРС)