in

Сарајево би се смрзло да им није било Србије

ШЕФ Српског клуба у Предсједничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић, истиче да је на снази велика хистерија праћена ратно хушкачким процесима и покличима.

Стевандић се гостујући на „Пинк“ телевизији  дотакао и писања медија БиХ, гдје како наводе, у Сарајеву Милорад Додик плаче због одлуке у Савету безбједности УН и блокаде федералних институција парламента, називајући све што се дешава покличима сличним оним из 1992. године.

– Ја морам да подсјетим да смо задњих 15 дана разговарали са 13 амбасадора ЕУ, од 29, колико их има, и важно је да нико није био заговорник санкција нити било чега ружног према нама, што се први пут десило, јер је било заговарања да они не дођу у Источно Сарајево – истакао је Стевандић.

Стевандић је додао да је након тога дошао и Метју Палмер, заједно са два амбасадора Нелсона и Сатлера, где су разговарали одвојено са опозиционим коалицијом, а одвојено са владајућом политиком, па је тек била сједница.

– Ми имамо острашћене бошњачке политичаре. прије него што су Бошњаци протествовали пред руском амбасадом, протествовали су и пред америчком амбасадом у Сарајеву са транспарентима – „Палмеру срам те било, продао си нас Русима“. То говори колико је изгубљена њихова полтика и идеје. Руси им се привиђају на сваком кораку.

У Федерацији нема разлике између деснице и љевице, сви нам шаљу јако ружне поруке.

– Сада је горе него икада. Наш колега, посланик у Парламенту БиХ (Зукан Хелез,СДП) је рекао да би ФБиХ требала да купује крстареће ракете умјесто респиратора. У та два дана, када је он то рекао, Сарајево је требало да се смрзава, јер није имала плина, и Србија им је позајмила плин. И они су се гријали само зато што им је Србија дала свој плин због квара на бугарском плиноводу. Замислите ви да Србија Федерацији даје плин, а они с друге стране упућују приче о крстарећим ракетама Србији и срспком народу, рекао је Стевандић.