in

Staford izgrizao petogodišnje dete na ulici, nakon što je pobegao pijanom vlasniku

Staford izgrizao petogodišnje dete na ulici, nakon što je pobegao pijanom vlasniku

NAKON što je njegov stafordski terijer u četvrtak napao petogodišnje dete na području naselja Kustošije u Zagrebu i ugrizao ga za nogu, policija je protiv 48-godišnjeg vlasnika psa prijavila dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Foto: Tanjug

Kako je saopštila policija, zbog zabeleženog visokog nivoa alkohola od 4,07 promila kod vlasnika, pas je pobegao iz dvorišta osumnjičenog i napao dete. Policija nije saopštila kakve je povrede dete zadobilo, a prijava protiv 48-godišnjaka podneta je tzv. redovnim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode.

O događaju i završetku policijskog uviđaja izvestila je zagrebačka policija na svom sajtu, prenosi “Jutarnji list”.

– Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje protiv 48-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično delo „ugrožavanje života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu maloletnog deteta. Sumnja se da je pas 48-godišnjeg muškarca američki stafordski terijer držan na način koji ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi, a posebno dece i životinja, dozvoljavajući mu da se kreće bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o životinjama.

Naime, 5. januara 2023. godine, oko 16.45 časova, koristeći nepažnju osumnjičenog i nivo alkohola u organizmu od 4,07 g/kg alkohola, ušao je u dvorište svoje kuće u ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloletno dete, pri čemu mu je povredio levu potkolenicu. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu – saopšteno je iz policije.

BONUS VIDEO: MALI STEFAN NA KOG SU PUCALI ALBANCI: Ranjenog dečaka prevoze u Gračanicu


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije