in

RADEV ZAPRETIO SEVERNOJ MAKEDONIJI: “Pokrenuću sve mehanizme”

PREDSEDNIK Bugarske Rumen Radev zapretio je danas aktiviranjem svih evropskih mehanizama protiv, kako je naveo, okončanja antibugarske mržnje i histerije u Severnoj Makedoniji.

Foto: Depositphotos/Printscreen

Radev je to rekao komentarišući predlog svog makedonskog kolege Steve Pendarovskog da vlasti zabrane ulazak jednog broja bugarskih državljana u Severnu Makedoniju, među kojima su i neki evroposlanici.

Pendarovski je posle jučerašnje sednice Saveta za bezbednost da je preporučio da se pojedinim državljanima Bugarske zabrani ulazak u Severnu Makedoniju, a posebno na dan obeležavanja rođenja Goce Delčeva.

Pendarovski je rekao da su sve analize nadležnih bezbednosnih službi pokazale da će 4. februar biti događaj visokog bezbednosnog rizika jer su organizovane strukture u Bugarskoj mobilisane da podrže organizovani dolazak u Skoplje više lica, koja vode antidržavne kampanje prema Severnoj Makedoniji.

Radev je, kaže, očekivao da će institucije u Severnoj Makedoniji dokazati da ne samo da nisu deo antibugarske kampanje, već i da se aktivno bore protiv toga.

(Telma)

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE – Novi NATO “avaksi” sleteli na aerodom u Rumuniji


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije